İddia şöyle;

Bir Facebook hesabı tarafından 7 Mayıs 2023 tarihinde yapılan paylaşımda Ekrem İmamoğlu’na damar yolu açılmış şekilde gösteren fotoğrafın Erzurum mitingi sonrasında çekildiği iddia edildi

Aynı fotoğraf benzer iddialarla 7 Mayıs tarihinden beri yayılıyor. 

Fotoğraf Güncel mi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, 7 Mayıs 2023 tarihinde Erzurum mitingi sırasında otobüs üzerinde konuşmasını yaptığı sıralarda bir grubun taşlı saldırısına uğradı. Saldırı sonrası mitingin yarıda kesmek zorunda kalınmasının yanında, bazı vatandaşların da yaralandığı bildirildi.
Taşlı saldırı sonrasında Ekrem İmamoğlu’nun kolunda “damar yolu açıldığını gösteren” bir fotoğraf, Erzurum mitinginin ardından çekildiğine yönelik imalarla paylaşıldı. Paylaşımlarda“Ekrem İmamoğlu’nun saldırı sonrası ajitasyon yaptığına dair ifadeler de yer alırken, damar yolu açılma şekline yönelik yorumlarla durumun da sahte olduğu iddia edildi. İddiaların bazı örnekleri aşağıda görülebilir. 

Ancak söz konusu fotoğraf güncel değil ve Erzurum mitingi sonrası çekilmedi. Fotoğraf, 2020 yılında İmamoğlu hastanede coronavirus tedavisi gördüğü sırada çekildi. İmamoğlu’nun 24 Ekim’de hastanede tedavi gördüğü tarihlerden paylaşımı da bulunuyor. İddiadaki görsel ise İmamoğlu’nun 29 Ekim 2020 tarihinde saat 19:23’te herkesi İstiklal Marşı okumaya davet ettiği videosundan alınmış. Serumun takılma şekli 2020’de de tartışılmıştı. 

Erzurum mitinginde düzenlenen saldırı sonrası Ekrem İmamoğlu herhangi bir yara almadı. İmamoğlu, mitingin ardından 7 Mayıs akşamı Twitter’dan paylaştığı videoda da yara aldığına dair herhangi bir durumdan bahsetmiyor. 

İddia YANLIŞ

Bir Twitter kullanıcısı tarafından yapılan paylaşımda Ekrem İmamoğlu’na damar yolu açılmış şekilde gösteren fotoğrafın Erzurum mitingi sonrasında çekildiği iddia edilmişti. Söz konusu video güncel değil ve Erzurum mitingi sonrası çekilmedi. Bu video, İmamoğlu’nun 2020’de koronavirus tedavisi gördüğü tarihlerde çektiği 29 Ekim kutlama videosundan alınmış. 

Sonuç olarak;

Ekrem İmamoğlu’na damar yolu açılmış şekilde gösteren fotoğrafın Erzurum mitingi sonrasında çekildiği iddiası yanlış.