İddia şöyle;

Bir X hesabı tarafından 6 Mayıs 2025 tarihinde paylaşılan görüntülerde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte Derya Çayırgan’ın oynadığı milli voleybol maçına gittiği iddia edildi.

İddia YANLIŞ
Görüntüler 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda A Milli Kadın Voleybol Takımımız ile Hollanda karşılaşmasının sonrasını gösteriyor.
Söz konusu turnuvada Derya Çayırgan kadroda bulunmuyordu.
Söz Konusu Voleybol Maçında Derya Çayırgan Yer Almadı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında usulsüz harcama, yolsuzluk, terör örgütüne yardım ve sahte diploma soruşturmaları nedeniyle 19 Mart sabahı gözaltına alınması ve 23 Mart’ta tutuklama kararı, 2025 yılı Türkiye siyasi gündeminin merkezine oturdu. Açılan davaların ve soruşturmaların akıbeti belirsizliğini korurken, sosyal medyada Ekrem İmamoğlu hakkında referans veya kaynak gösterilmeden yapılan paylaşımlar sürecin şeffaflığının zedelenmesine ve dezenformasyon atmosferinin büyümesine neden oluyor. 
İBB ve Ekrem İmamoğlu hakkında açılan davalar devam ederken, son dönemde Ekrem İmamoğlu ile eski voleybolcu Derya Çayırgan hakkında ilişki olduğu yönünde iddialar ortaya atılmıştı. X ve Facebook platformlarında dolaşıma giren paylaşımlarda, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte Derya Çayırgan’ın oynadığı voleybol maçını izlemeye gittiği iddia edildi. Paylaşımlarda yer alan videonun üst başlığında “İmamoğlu Çifti Olimpiyatlarda: Maç Sonu Kaptan Eda Erdem’i Tebrik Etti” metni yer alırken, videonun içerisinde gömülü olarak bir TikTok kullanıcı uzantısı da görülüyor. 

@gazetepencere uzantılı hesaba ait görüntüler TikTok platformunda araştırıldığında, Gazete Pencere’nin 29 Temmuz 2024’te paylaştığı video habere ulaşılıyor. Video haberin açıklama bölümünde Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Hollanda ile oynadığı ve 3-2 mağlup ettiği ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile eşi Dilek İmamoğlu’nun karşılaşmayı canlı izlediği aktarılmış.
Söz konusu karşılaşma ve İmamoğlu çiftinin katılımıyla ilgili çeşitli medya kaynaklarından tarama yapıldığında da iddiada paylaşılan görüntülerin de yer aldığı haberlere ulaşılıyor. 
2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda Kadın Voleybol A Milli Takımı’nı temsil edecek oyuncuların kadrosuna Türkiye Voleybol Federasyonu’nun resmi sitesinden bakıldığında ise Derya Çayırgan’ın listede yer almadığı görülüyor.

Sonuç olarak;

Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte Derya Çayırgan'ın maçına gittikleri iddiası yanlış.