İddia şöyle;

Bir X hesabı tarafından 10 Mayıs 2025 tarihinde yapılan bir paylaşımda, videonun Ekrem İmamoğlu’nun telefonundan çıkan görüntüleri gösterdiği iddia edildi.

İddia YANLIŞ
Videoda yer alan fotoğraflar thevirtualizm kullanıcı adlı bir hesap tarafından yapay zeka araçları kullanılarak oluşturulmuş.
Video Yapay Zeka Araçları Kullanılarak Oluşturulmuş
Yapay zeka teknolojisi her geçen gün hızla ilerlemeye devam ediyor. İnternet kullanıcıları bu teknolojiyi deneyimleyerek çeşitli alanlara entegre etmeye çalışıyor. Yapay zekanın günümüzde sanat ve tasarım alanında da sıkça kullanıldığını ve kullanıcıların yapay zeka ile yeni görseller oluşturup paylaşarak yüksek etkileşimler aldığını görüyoruz. Bu görseller bazen doğal olandan ayırt edilemeyecek kadar gerçekçi üretilebiliyor.
Yapay zeka araçlarıyla tasarlanmış görsel ve videolar sosyal medyada, asıl bağlamdan koparılarak ya da kasıtlı olarak manipüle edilerek yanlış bilgiyi yaymak için kullanılabiliyor. İnternet kullanıcılarının bu yöntemle yanlış bilgi yaymasının temel sebebi ise daha çok etkileşim almak. 
Sosyal medyada yayılan bir paylaşımda bu durumun bir benzeri görülüyor. Instagram hesabında yapılan bir paylaşımda, bir videonun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun telefonundan çıkan görüntüleri gösterdiği iddia edilmiş. Videoda yer alan bazı kesitler,  X platformunda da paylaşılmış ve 1 milyona yakın görüntülenme almış. Video incelendiğinde, üzerinde “@thevirtualizm” yazan bir filigran bulunduğu görülüyor. Instagram’da bu filigram araştırıldığında, @thevirtualizm kullanıcı adlı bir hesap olduğu görülüyor. 

“thevirtualism” kullanıcı adlı hesap, iddiaya konu olan videoyu kendi hesabında paylaşmış Videonun açıklamasında “Görsellerin gerçeklik payı yoktur Ai ve photoshop ile yapılmıştır.” açıklaması yer alıyor. Videoda Ekrem İmamoğlu’nun çeşitli ünlü isimlerle yan yana üretilmiş fotoğrafları yer alıyor. 

Bunlar arasında en çok yayılanı ise Serenay Sarıkaya, Cem Yılmaz ve Ekrem İmamoğlu’nun yan yana bir kilisede dua eder gibi göründüğü fotoğraf. Fakat bu fotoğraf da videodaki diğer kareler gibi yapay zeka araçları ile üretilmiş. 

Sonuç olarak;

Videonun Ekrem İmamoğlu’nun telefonundan çıkan görüntüleri gösterdiği iddiası yanlış.