Bir Twitter sayfası tarafından 13 Ocak 2020 tarihinde yapılan paylaşımda Uber’ Türkiye'nin tamamen faaliyete geçtiği iddia edildi. Uber'in Türkiye’de resmi Twitter hesabından paylaştığı ve uygulanan erişim engelinin kaldırıldığını haber veren tweetin ardından Uber sosyal medyada gündem oldu.
Paylaşımda geçen metin şu şekilde:
Uber, Twitter hesabından bir paylaşım yaparak tamamen faaliyete geçtiklerini duyurdu.
13 Ocak 2021 tarihinde Uber resmi Twitter adresi üzerinden açıklama yaptı. Uber Türkiye “Uber’e Türkiye’de uygulanan erişim engeli mahkeme kararına uygun olarak bugün itibarıyla resmen kaldırıldı! Tüm İstanbullular’a tekrar merhaba!” açıklamasında bulundu. Uber Türkiye tarafından paylaşılan tweet 3,5 binden fazla retweet 43 binden fazla beğeni aldı.
Uber’e Türkiye’de uygulanan erişim engeli mahkeme kararına uygun olarak bugün itibariyle resmen kaldırıldı! Tüm İstanbullular’a tekrar merhaba! #uberyeniden
Uber’e Türkiye’de uygulanan erişim engeli mahkeme kararına uygun olarak bugün itibariyle resmen kaldırıldı! Tüm İstanbullular’a tekrar merhaba! #uberyeniden— Uber Türkiye (@Uber_Turkiye) January 13, 2021
Uber ve Taksiciler Arasında Neler Yaşandı?
2014 yılında Türkiye’de faaliyetlerine başlayan Uber ve taksiciler arasında süregelen rekabet son yıllarda yasal düzleme taşınmıştı. Birleşik Taksiciler Derneği (BDT) 2016 yılında başlattığı yasal süreci UYAP karar arama üzerinden dosyalara ulaşarak takip etmek mümkün.

Birleşik Taksiciler Derneği dava dilekçesinde:
Taksi taşımacılığı için gerekli ruhsat ve taksi plakası almadığını,
Taksi hizmeti sunulabilmesi için zorunlu olan hiçbir yasal ve/veya mali düzenlemeye uymadığını, 
Uber araçlarının korsan taksi hizmeti sunarak, kampanyalar ve promosyonlar düzenleyerek haksız rekabete sebep olduğunu, 
Türkiye’de vergi ödemediklerini iddia etmişti.
Uber’in hizmetlerini yürüttüğü internet sitesi ve mobil uygulamasına erişimin engellemesine yönelik tedbir kararı verilmesini ve ulusal yayım yapan tirajı en yüksek üç gazetede bunun ilan edilmesini talep etti.
4 yıldır devam eden bu davada, 16 Ekim 2019 tarihinde İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi kararı ile Uber’e erişim engeli getirildi ve faaliyetleri durduruldu. Ulusal yayın yapan üç ulusal gazetede de bununla ilgili olarak ilan verildi. 2019 yılında ise Lisanslı Taşımacılar Derneği tarafından istinaf başvurusunda bulunuldu.
İstinaf mahkemesinin 11 Ocak 2021 tarihinde yayınladığı karara göre,
 Uber XL hizmetinin yolcu taşımacılığı (D2) belgesi kapsamında olmadığı, ticari taksi taşımacılığı yapabilmek için gerekli olan idari ve mali sorumlulukların yerine getirilmediği, kampanyalar ve promosyonlar yapılması nedeniyle XL uygulamasının istinaf sebepleri uygun görülmedi. 
Uber taksi hizmetinin haksız rekabet oluşturmadığı gerekçesiyle internet sitesi ve mobil uygulama erişim engeli kaldırıldı.
Kararın tebliğ edilmesinin ardından iki hafta içinde taraflarında temyiz yoluna gitme hakkı bulunuyor.
Uber Geri Döndü mü?

Uber’in hem internet sitesine hem de mobil uygulamasına bakıldığında erişim engelinin kaldırıldığı görülüyor.

Uber’in verdiği hizmetler incelendiğinde, sarı taksi ve turkuaz taksi hizmeti sağladığını ancak XL hizmetinin mahkeme kararı gereğince faaliyetlerinin devam etmediği açıkça anlaşılıyor.
Sonuç:
İddia KISMEN YANLIŞ 
Bir Twitter sayfası tarafından yapılan paylaşımda Uber’in yasağının tamamen kalktığı iddia edilmişti. UYAP sistemi üzerinden erişime açık dava dosyaları incelendiğinde, Uber XL hizmetinin faaliyetlerinin durdurulması kararının devam ettiği açıkça belirtilmiş. Uber taksi hizmeti ise internet sitesi ve mobil uygulamadaki erişim engelinin kaldırılmasıyla beraber tekrar başladı. İnternet sitesi ve mobil uygulama incelendiğinde de Uber’in şu anda sadece sarı ve turkuaz taksilerinin hizmet verdiği görülüyor.

Sonuç olarak;

Uber’in Türkiye'de tamamen faaliyete geçtiği iddiası