Bir Twitter hesabı tarafından 26 Ağustos 2021 tarihinde yapılan paylaşımda bir fotoğraf paylaşılarak bu fotoğraftaki görüntünün Afganistan’da yaşananlardan sonra oluştuğu iddia edildi. 
Paylaşımda geçen metin şu şekilde:
Bu sel gibi akan afghanistan mazlum halkının kanını görüp sessiz kalan ülkeler yazıklar olsun. Zalimler için yaşasın cehennem.

Fotoğraftaki Görüntü Afganistan’da mı Çekildi?
Afganistan'ın başkenti Kabil'de Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın bulunduğu bölgede 26 Ağustos 2021 tarihinde yaşanan terör saldırısı sonucunda en az 170 kişi yaşamını yitirdiği bildirilmişti. Havalimanındaki bu terör saldırılarının ardından sosyal medyada o anlara dair birçok video ve fotoğraf paylaşıldı. Bunların bir kısmı gerçeği yansıtsa da bazı karelerin Afganistan’da yaşanılanlarla bir ilgisi bulunmuyor.
İddiada yer alan görsel ​​de kullanıcı tarafından patlamanın olduğu gün paylaşılmış. Kan gölüne benzeyen bir yerde yüzen ayakkabıların rahatsız edici bu fotoğrafını orijinaline tersine görsel arama yapılarak ulaşılabilir. Arama sonuçları ilk olarak iddiadaki fotoğrafın ve benzer birkaç fotoğrafın da yer aldığı “”Kanlı Kabil denizinin sembolik görüntüsü” başlığı ile yayınlanmış bir habere götürüyor. Farsça yayın yapan bu haber sitesinde herhangi bir bilgi yer almasa da bu görüntünün başka açılardan çekilmiş fotoğrafları görülebiliyor.

“Sembolik” ifadesi ile devam eden arama sonuçları bu fotoğrafın yer aldığı başka bir siteye daha yönlendiriyor. Bir başka Farsça internet sitesi bu fotoğrafı paylaşarak olayın gerçek olmadığını belirtmiş. Haberde bir grup protestocunun Afgan sivillerin ölümünün ardından sembolik bir protesto düzenlediği ifade edilmiş. Arama sonuçları son olarak Portekiz haber sitesinde yönlendiriyor. Bu haber de 2017 yılında yayınlanmış. Haberin içeriğinde 100’den fazla protestocunun katıldığı ve Kabil Nehri'nin bir bölümünü kırmızıya çevirmek için 200 kilo boya kullandıkları bilgisi yer alıyor.
Ayrıca bu protestonun video kaydı YouTube’da bulunuyor. 2017’de yayınlanan bu videoda protestonun aktivist Shaharzad Ekber tarafından yönetildiği de belirtiliyor. Shaharzad, "Afganistan'daki kayıpları sembolize etmeyi düşündük ve bunu bir kan selinden daha iyi görselleştiremedik" ifadesini kullanıyor. Shaharzad şu anda Afganistan Bağımsız İnsan Hakları Komisyonu'nun başkanı olarak görev yapıyor.

Bu protestonun Birleşmiş Milletler'in 2016'da 11.400 Afgan sivilin öldürüldüğünü veya yaralandığını raporunda yayınlanmasından 1 hafta sonra 10 Şubat 2017'de düzenlendiğini de görülüyor.
İddia YANLIŞ
Bir Twitter hesabı tarafından yapılan paylaşımda bir fotoğraf paylaşılarak bu fotoğraftaki görüntünün Afganistan’da yaşananlardan sonra oluştuğu iddia edildi. Kan gölüne benzeyen bir yerde yüzen ayakkabıların rahatsız edici bu fotoğrafını orijinali 2017’de Afganistan’da yapılan bir protestoya ait, görüntüler gerçek değil. İddiadaki fotoğraf Afgan sivillerin ölümünün ardından düzenlenen sembolik bir protestodan oluşuyor. Çeşitli kaynaklardan da doğrulanan bu protesto, Birleşmiş Milletler'in 2016'da 11.400 Afgan sivilin öldürüldüğünü veya yaralandığını raporunda yayınlanmasından 1 hafta sonra 10 Şubat 2017'de düzenlenmiş.

Sonuç olarak;

Sonuç olarak, fotoğrafın Afganistan'daki patlamalardan sonra çekildiği iddiası yanlıştır.