Bir Twitter hesabı tarafından 29 Eylül 2021 tarihinde yapılan bir paylaşımda, fotoğrafın profesyonel basketbol ligi organizasyonu NBA’de, Golden State Warriors takımında forma giyen Draymond Green’in Covid-19 aşısı ile ilgili sosyal mesaj içeren tişört giydiğini gösterdiği iddia edildi. İddia 508 kez beğenilmiş.
Paylaşımda geçen metin şu şekilde:
Draymond Green, sosyal mesajı vermiş

Yabancı bir Twitter hesabından yayılan Draymond Green’in söz konusu tişörtü giydiği iddiasının üzerine tişört, birçok mağazada da “Draymond Green tişörtü” ibaresiyle satılmaya başlanmış. İddia, USA Today ve Reuters tarafından da incelenmiş.

NBA Oyuncularının Yüzde Kaçı Aşı Oldu?
NBA’de yeni sezonun hazırlıkları sürerken aşı tartışmaları da devam ediyor. Organizasyon tarafından oyuncuların yüzde 96’sının Covid-19’a karşı aşılandıkları belirtilirken, Brooklyn Nets’te forma giyen Kyrie Irwing, Washington Wizards oyuncusu Bradley Beal, Orlando Magic oyuncusu Jonathan Isaac gibi isimler aşı olmayacaklarını belirten açıklamalarda bulundular.
Draymond Green Aşıyla İlgili Tişört Giydi Mi?
Ligde aşı tartışmaları sürerken, Golden State Warriors forveti Draymond Green’in NBA Medya Günü’ne üzerinde “s…r et, öl o zaman” ibareli bir tişört ile katıldığı iddiası sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Görüntü internette tersten aratıldığında fotoğrafın orijinalinin ABD’li spor muhabiri Rachel Nichols tarafından, “Draymond Green yeni tişörtüyle” başlığıyla paylaşıldığı görülüyor. Green’in giydiği tişörtte, iddiada yer alan aşı görseli ve yazı değil; büyük bir “cupcake” bulunuyor.

Aşı Görselinin Yaratıcısı Kim?
Şırınga görseli ve üzerindeki ibare arama motorlarında aratıldığında görselin yaratıcısının Art Fuentes olduğu görülüyor. Art Fuentes 11 Ağustos tarihinde şırınga görselini Instagram hesabından paylaşmış. Bunun yanı sıra şırınga görseli, sanatçının eserlerini sattığı internet sitesinde de bulunuyor.
İddia YANLIŞ
Bir Twitter hesabından paylaşılan gönderide fotoğrafın basketbolcu Draymond Green’in Covid-19 aşısıyla ilgili sosyal mesaj içeren bir tişört giydiğini gösterdiği iddia edilmişti. Green’in 2017 yılında çekilmiş olan fotoğrafı manipüle edilmiş ve o gün giydiği tişörtün üzerine Art Fuentes’in yaratıcısı olduğu şırınga görseli yerleştirilmiş.

Sonuç olarak;

NBA oyuncusu Draymond Green'in Covid-19 aşısı ile ilgili sosyal mesaj içeren bir tişört giydiği iddiası yanlış.