İddia şöyle;

Bir X hesabı tarafından 30 Haziran 2025’te paylaşılan bir gönderide videonun bir kadının kocası tarafından baskına uğradığı için binadan atlayan bir adamı gösterdiği iddia edildi.

İddia YANLIŞ
Video bir kadının kocasından kaçan bir adamı değil, Joe Scandrett ismindeki bir parkur sporcusunun gösterisini gösteriyor.
Video Parkur Sporcusuna Ait
Sosyal medyada etkileşim kazanma hırsı bazı zamanlar yanlış haberlerin yayılmasına yardım ediyor. X gibi platformların etkileşim için belirli bir miktar ödeme yapıyor olması da sansasyon yaratabilecek yanlış görsel materyallerin daha az araştırılarak ya da bilerek sosyal medyada paylaşılmasına yol açıyor. Söz konusu iddia da bu türe bir örnek.
Video ile ilgili bilgi bulabilmek için videodan alınan karelerin tersine görsel arama yöntemiyle aratılması gerekiyor. Tersine görsel aramadan sonra videonun temiz bir haline ulaşılabiliyor. Facebook üzerindeki bu videoda tersine görsel arama yöntemiyle aratıldığında YouTube platformunda yayınlanan bir videoda bir ipucuna rastlamak mümkün. Videonun sağ üst köşesine bakıldığı zaman Instagram logosu ve ‘joescandrett’ yazısı görülebiliyor.
‘Joescandrett’ ismi Google’da aratıldığında bir Instagram hesabına ulaşılabiliyor. Instagram hesabı incelendiğinde ise hesabın sahibinin Joe Scandrett isimli İngiliz bir parkur sporcusuna ait olduğu anlaşılıyor. 

Söz konusu iddiadaki videonun bu hesap üzerinden paylaşıldığı da fark ediliyor. Paylaşımda ise ‘Berlin'deki ilk günümden eğlenceli küçük bir iniş!’ ifadesi yer alıyor.

Joe Scandrett ile ilgili araştırma yapıldığında RedBull’un parkur sporcularına yer verdiği Red Bull Freerunning hesabında da İngiliz sporcunun paylaşıldığı gözlemleniyor.

Sonuç olarak;

Videonun kaçan bir kişinin binadan atlamasını gösterdiği iddiası yanlış.