Bir X hesabı tarafından 23 Ekim 2023’te yapılan bir paylaşımda TFF’nin Pendikspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan maçın Pendik Stadyumu’nda oynanacağını açıklamasının ardından Pendikspor’un “Pendik Stadyumu, tarihinin ilk gece maçına hazır!” paylaşımı yaptığı iddia edildi.
İddia 100 binden fazla gösterim aldı.
İddia YANLIŞ
Pendikspor’un Instagram hesabından yapılan paylaşım 29 Ekim 2023’te oynanan Fenerbahçe maçından çok önce paylaşılmış.
12 Aralık 2022’de hazırlanan gönderi, Pendik Stadyumu’nda oynanan ilk gece maçı olan Sakaryaspor mücadelesi için paylaşılmış.
İlk Gece Maçı Sakaryaspor Müsabakasıydı
Pendikspor, tarihinde ilk kez 1.Llig’den üst lige çıkarak Türkiye Süper Ligi’nin 2023-24 sezonunda yer almaya hak kazanmıştı. Pendikspor’un yükselişinin ardından maçlarını oynadığı Pendik Stadyumu tartışmaların odağında yer aldı. Sezon başlamadan önce çimleri bakıma alınan ve ek kontenjan için inşaat halinde bulunan stadyum Sivasspor mücadelesi ile birlikte taraftarlarla buluştu. Küçük bir ilçe stadyumu olan Pendik Stadyumu’nun en çok eleştirilen yönü ise yetişmeyen kapasite artırımından dolayı seyirci sayısının çok düşük olacak olmasıydı. Fenerbahçe karşılaşmasının akşam saatlerinde Pendik Stadyumu’nda oynanacak olması da söz konusu iddianın ortaya atılmasına sebep oldu.
İddiada geçen paylaşım araştırıldığı zaman Pendikspor’un resmi Instagram hesabı üzerinden gerçekten de böyle bir paylaşım yaptığı görülüyor. Ancak, paylaşımın tarihi 12 Aralık 2022 fakat Fenerbahçe ile oynanacak olan mücadelenin tarihi 29 Ekim 2023. İki tarih arasında neredeyse 1 sene bulunuyor.
Pendikspor tarihinde ilk kez 2023 senesinde Süper Lig’e yükseldi. 2022’de Pendikspor 1. Lig’de mücadele ediyordu. Paylaşımdaki “#PENvSAK” hashtagi kontrol edildiği zaman Sakaryaspor maçı için oluşturulduğu anlaşılıyor.
TFF’nin sitesinden maçın saati kontrol edildiği zaman da karşılaşmanın saat 20.00’de başladığı bilgisine ulaşmak mümkün.
Maçın resmi yayıncısı beIN Sports’un sitesinden mücadelenin özetine bakıldığında da havanın karanlık olduğu ve stadyumun aydınlatma sisteminin çalıştığı görülebiliyor.
Pendik Stadyumu için 2021’de gece maçlarının oynanabileceği bir sistem kurulmuş. Firmanın sitesinde ışıklandırmanın ‘UEFA Işıklandırma Rehberi 2016’ya göre C seviyesi standartlarına uygun yapıldığı ifade edilmiş. Aynı firma Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nun, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nun, Beşiktaş Tüpraş Stadyumunun ve birçok stadyumun aydınlatma sistemini de inşa etmiş.
Özetle, Pendikspor ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmanın Pendik Stadyumu’nda oynanan ilk gece maçı olduğu iddiası yanlış.
Sonuç olarak;
TFF’nin Fenerbahçe maçı açıklamasından sonra Pendikspor’un ilk gece maçı paylaşımı yaptığı iddiası yanlış