İddia şöyle;

Bir X hesabı tarafından 14 Eylül 2026’da yapılan paylaşımda, İspanya Süper Kupası final organizasyonunun Galatasaray’ın stadyumunda yapılacağı, stadyumun zemin yenileme çalışmalarının İspanya Futbol Federasyonu tarafından yapılacağı iddia edildi.

İddia YANLIŞ
İspanya Futbol Federasyonu'nun ya da Galatasaray'ın stadyum zemininin İspanya Futbol Federasyonu tarafından yenileneceğine dair bir açıklaması bulunmuyor.
Resmi Bir Açıklama Bulunmuyor
Son yıllarda bazı ülkelerin futbol federasyonları organizasyonlardan daha fazla gelir edebilmek umuduyla Süper Kupa gibi turnuvaları farklı ülkelerde oynatmayı amaçlıyor. İspanya Futbol Federasyonu ve Türkiye Futbol Federasyonu geçtiğimiz yıllarda final maçlarını Suudi Arabistan’da oynatarak bunu deneyimlemişti. İspanya Futbol Federasyonu, İspanya Süper Kupa final maçlarının bu sene İstanbul’da oynanacağını açıkladı. Bu haber sezon içerisinde stadyum zeminini yenileme kararı alan Galatasaray ile ilişkilendirilip dolaşıma sokuldu.
İddianın doğruluğunu araştırmak için arama motorunda İspanyolca “Supercopa de España 2027 RFEF” ifadelerini aratmak gerekiyor. Çıkan ilk sonuçlarda İspanya Futbol Federasyonu’nun konu ile alakalı duyurusuna ulaşılabiliyor.
İspanya Futbol Federasyonu Süper Kupa organizasyonunun nerede oynanacağını bu şekilde ifade etti:
“İspanya Kraliyet Futbol Federasyonu'nun bu turnuvaya ev sahipliği yapılması konusunda vardığı anlaşma doğrultusunda, 2027 İspanya Süper Kupası İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda düzenlenecek. Şampiyonluk için mücadele edecek dört kulüp ise FC Barcelona, ​​Real Madrid CF, Real Sociedad de Fútbol ve Club Atlético de Madrid olacak.”
İspanya Futbol Federasyonu Ağustos 2026'da organizasyonun Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda gerçekleşeceğini açıkladı. Ancak, iddianın dolaşıma girdiği tarihin sonrasında 17 Eylül 2026'da yapılan toplantıda Atatürk Olimpiyat Stadyumu yerine ilk yarı final maçı için Chobani Stadyumu, ikinci yarı final maçı için Tüpraş Stadyumu ve final maçı için Rams Park'ın belirlendiği açıklandı.
2027 İspanya Süper Kupa finali ile alakalı daha fazla detay araştırıldığında Türkiye Futbol Federasyonu’nun sitesinde Eylül ayının başında organizasyona dair bir toplantı gerçekleştiği bildiriliyor ancak stadyum zemin yenilenmesine dair bir açıklama bulunmuyor. Galatasaray’ın stadyumunun zemin çalışmaları için yayınlanan haberlerde de İspanya Futbol Federasyonu ile alakalı ifadeye rastlanmıyor. 
Gazeteci Ali Naci Küçük konu ile alakalı olarak Galatasaray yöneticisi Abdullah Kavukçu'ya yönelettiği soruda, stadyumun zemininin yaklaşık olarak 700-750 bin euro maliletle Galatasaray tarafından yenileneceğinin bilgisini aldığını ifade ediyor.

Sonuç olarak;

Galatasaray’ın stadının zemininin İspanya Futbol Federasyonu tarafından yenileneceği iddiası yanlış.