İddia şöyle;

Bir Twitter hesabı tarafından 12 Haziran 2023 tarihinde paylaşılan videodaki kız çocuğunun annesinin öldüğü ve ölen annesine benzeyen bir kadına sarılıp ağladığı anların kurgu olmadığı, gerçek olduğu iddia edildi.

Video Ne Zaman Çekilmiş?

Sosyal medyada sıkça paylaşılan bu anlarda videonun başında bir kadınla söyleşi yapıldığı görülüyor. Bu esnada sınavdan çıktığı belirtilen bir kız çocuğunun mikrofon uzatılan kadına ağlayarak sarıldığı ve kadını ölen annesine benzettiğini söylediği görülüyor.
Kısa bir kesit olarak yayınlanan videonun orijinaline ulaşmak için anahtar kelimelerle araştırma yapılabilir. Bu araştırma videodaki paylaşılan kısmın bir sosyal deneyden alındığı sonucunu veriyor. 18 Temmuz 2019 yılında “bıyıklandın” ismine sahip bir YouTube kanalında yayınlanan videonun başlığı “Ağlatan Sosyal Deney.” 
Paylaşımdaki videonun tamamı izlendiğinde videonun başında “Bu video farkındalık yaratmak amacıyla hazırlanmıştır” ifadesi dikkat çekiyor. Kız çocuğunun paylaşımda belirtildiği gibi sınavdan çıktığına dair herhangi bir bilgi de yer almıyor. Kanalın diğer videoları da sosyal deney videolarından oluşuyor. YouTube’da oldukça yaygın olan duygusal temelli sosyal deneylerinden sadece biri olan bu videoda kız çocuğu sarıldığı kişileri ölen annesine veya babasına benzettiğini söylüyor. Kanal en son Mart 2020’de video yayınlanmış.
Paste Embed Code for AMP

İddia YANLIŞ

Bir Twitter hesabı tarafından paylaşılan videodaki kız çocuğunun annesinin öldüğü ve ölen annesine benzeyen bir kadına sarılıp ağladığı anların kurgu olmadığı, gerçek olduğu iddia edilmişti. Video sosyal deneyler paylaşan bir YouTube kanalında 18 Temmuz 2019 tarihinde paylaşılmış. Sosyal deneyden oluşan video mikrofon uzatılan birçok kişi üzerinden yapılmış. Sosyal medyada paylaşılan kısa video ise sekiz dakikalık videonun bir kısmından alınmış.

Sonuç olarak;

Ölen annesine benzeyen kadına sarılıp ağlayan kız çocuğunu gösteren video gerçek bir anı gösterdiği iddiası yanlış.