İddia şöyle;

Bir X platformu hesabı tarafından 30 Nisan 2024’te yapılan bir paylaşımda videonun Ankara’da yağan yağmurdan sonra vatandaşların otobüste mahsur kaldığını gösterdiği iddia edildi

İddia YANLIŞ
→ Video Şubat ayında Antalya’da Muratpaşa ve Kepez’i birbirine bağlayan Çallı alt geçidinde kaydedilmiş.
→ Videonun bir bölümünde de bir vatandaş Çallı alt geçidinde olduklarını söylüyor.
Video Antalya’da Kaydedilmiş 
Ankara'da 1 Mayıs’ta meydana gelen şiddetli sağanak yağışlar sonucu, kent genelinde su baskınları yaşanmıştı. Ankara Valisi Vasip Şahin, 1330 su baskını ihbarı aldıklarını ve bunların 950'sine müdahale ettiklerini, 350'sine ise müdahalenin devam ettiğini açıkladı. Ayrıca, yoğun yağışlar nedeniyle alt geçitlerin tıkanmış olduğunu ve ekiplerin müdahalelerinin sürdüğünü belirtti. Sel haberinin medyada yansımasıyla sosyal medyada da birçok görsel Ankara’daki su baskınlarını gösterdiği iddiasıyla dolaşıma girdi. 
Söz konusu iddiayla paylaşılan videodan alınan görsel, tersine görsel arama araçlarıyla araştırıldığında görselin kullanıldığı 13 Şubat 2024 tarihli bir habere ulaşılıyor. Haberde İHA tarafından paylaşılan videonun Antalya’nın Muratpaşa ilçesindeki Çallı alt geçidinde suların yükselmesiyle bir otobüsün mahsur kaldığı anlara ait.

Daha fazla ayrıntı bulabilmek için Google’da ‘Antalya’da su dolu alt geçitte mahsur kalan bir otobüs’ araması yapıldığı zaman birçok haber sitesinin söz konusu haberi paylaştığı görülüyor.
Aynı zamanda videonun içerisinde bir vatandaşın ‘Çallı’daki alt geçitte’ dediği duyuluyor. Google’da ‘Çallı alt geçit’ araması yapıldığında da Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin YouTube kanalındaki 15 Şubat 2024’te yapılan paylaşımda alt geçidin tekrar trafiğe açıldığı açıklanmış.
Özetle, videonun Ankara’daki yağmurdan sonra otobüste mahsur kalan vatandaşları gösterdiği iddiası yanlış

Sonuç olarak;

Videonun Ankara’daki yağmurdan sonra otobüste mahsur kalan vatandaşları gösterdiği iddiası yanlış