Geride bırakmaya hazırlandığımız 2016 yılında en ilgi çeken, en çok paylaşılan ve oylanan analizlerimizi sizler için derledik. Ülke gündeminin her ay baştan sona değiştiği bir ortamda Doğruluk Payı da, gündemler içinde savrulmadan çalışmalarına devam etmeye çalıştı.
2016'da toplam 96 farklı siyasetçiye ait 174 adet iddianın analiz yapılırken, 55 tane de bülten çalışması hazırlandı. En çok analiz edilen siyasetçi Başbakan Binali Yıldırım olurken, onu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu izledi.
Bu yılın en çok incelenen konu kategorileri ise aşağıdaki gibi oldu:

En Çok Okunan 3 Analiz
1- Kemal Kılıçdaroğlu: “En az gelişmiş 20 ülkeye baktığımızda 15’inde başkanlık sistemi var.”
Ülke gündeminden hiç eksilmeyen başkanlık sistemi tartışmaları Doğruluk Payı'nın da en çok okunanı oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sisteminin zayıflıklarını göstermek için ortaya attığı iddiayı incelemiştik.
2- Recep Tayyip Erdoğan: “BM'de 196 ülke var, ama hepsinin kaderi 5 ülkenin ağzında, bu 5 daimi üyenin 5'i de Hristiyan.”

Cumhurbaşkanı'nın BM Güvenlik Konseyi'ni eleştirmek için kullandığı bu argüman, 2016'nın en çok okunan analizleri arasında yer aldı. Analizde incelenen ise Konsey üyelerinin dini durumlarıydı.
3- Sezgin Tanrıkulu: “Sokağa çıkma yasaklarının hiçbir hukuki temeli yoktur. Gösterilen hukuki temel tamamen dayanaktan yoksundur… İki kanunda sokağa çıkma yasağı vardır; birisi olağanüstü haldir, diğeri sıkıyönetimdir.”
Özellikle 2016'nın ilk aylarında, ülkenin doğusundaki sokağa çıkma yasakları gündemdeki ağırlığını koruyordu. Bu konu ile ilgili CHP Mv. Sezgin Tanrıkulu'nun iddiası, dogrulukpayi.com takipçileri tarafından çok okundu.
En Çok Okunan 3 Bülten
1- OHAL Dönemi Ne Anlama Geliyor?
2- Dokunulmazlık Tartışması
3- Suriyeli Sığınmacılar Bülteni

Sosyal Medyada En Çok Paylaşılanlar
1- Mustafa Balbay: “İzmir Ankara’ya 5 veriyor, siz İzmir’e 1 veriyorsunuz.”
Doğruluk Payı'nın İzmir'li takipçileri yine birinci sırada.
2- Türkiye'de Gıda Fiyatlarının Önlenemez Yükselişi
3- Sezgin Tanrıkulu: "(15 Temmuz’dan bu yana) Sadece iş cinayetlerinde ölenlerin sayısı 510."