Abdullah Nejat Koçer AK Parti Gaziantep Milletvekili

2016'nın ilk 6 ayında elektrik tüketiminde yüzde 5,3 artış var.

20 Ekim 2016 tarihinde TBMM 'de söylendi.
Okuma Süresi    2 Dakika
Konu : Enerji

Elektrik Tüketimi Geçen Yıla Göre Artış Gösteriyor

AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdullah Nejat Koçer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada 2016’nın ilk 6 ayında elektrik tüketiminin %5,3 arttığını iddia etti.

Elektik Tüketimi Geçen Yıla Göre Ne Kadar Arttı?

Elektrik tüketimi ile kalkınma arasında çoğunlukla doğrudan bir ilişki kurulur. Daha fazla elektrik tüketen bir ülkenin daha fazla değer ürettiği genel bir kanıdır. Ancak günümüzde elektriğin ne kadar çok tüketildiğinden çok ne kadar verimli tüketildiği konusu daha önemli bir hal aldı. Enerji yoğunluğu olarak tabir edilen, birim GSYH üretmek için ne kadar elektrik harcandığı ölçütü enerji verimliliği hesaplamalarında önemli bir ölçüt. Eski içeriklerimizde konuyu incelemiştik ve Türkiye’nin 1.000 €’luk GSYH üretebilmek için 233 TEP enerji harcaması gerektiğini, Avrupa’da ise bu miktarın Türkiye’nin yaklaşık üçte ikisi (151 TEP) seviyesinde olduğunu görmüştük.

2016'nın ilk 6 ayında elektrik tüketiminde yüzde 5,3 artış var. 1

Konuyu fazla dağıtmadan Türkiye’nin 2016’nın ilk 6 ayındaki elektrik tüketimine baktığımızda ise 2015’e kıyasla daha fazla elektrik tükettiğimiz net bir şekilde ortaya çıkıyor. Yüzdelik olarak ise 2016’nın ilk 6 ayında Türkiye’nin elektrik tüketimi %5,03 civarında artmış.

Veriler AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdullah Nejat Koçer’in öne sürdüklerine çok yakın. Bu durumda iddiada doğruluk payı vardır.

Sonuç olarak;

Gaziantep Milletvekili Abdullah Nejat Koçer'in İddiasında Doğruluk Payı Vardır.

Bu iddia kontrolüne dair itirazlarınız varsa bize ulaşabilirsiniz.
Yayın Tarihi:   20 Ekim 2016 Son Güncelleme:   26 Ekim 2016